Dekoratif Mantolama Nasıl Yapılır ?

Anasayfa / Blog / Dekoratif Mantolama Nasıl Yapılır ?

Dekoratif Mantolama Nasıl Yapılır


Dekorasyonkelimesini günlük hayatımızda sıkça duymuşunuzdur. Peki, Dekoratif Mantolama Nasıl Yapılır? Mantolamayı öğrenerek bu soruyu cevap arayalım istedik.

MANTOLAMA NEDİR?

Mantolamayı kısaca mevsim koşullarına göre bina ve yapılarımızda olmasını istediğimiz ısının dışarı çıkmamasını, dışarıdaki havanın da içeri girmemesini sağlamak için yapılan bir ısı yalıtım sistemidir. Bu şekilde enerjiden tasarruf amaçlanmış olup, daha rahat ve huzurlu yaşam standartları hedeflenmiştir. Mantolama yapılırken bulunduğunuz iklim koşulları göz önüne alınmalıdır. Günümüzde yeni yapılacak binaların ısı yalıtımı yaptırma zorunluluğu vardır. Eski yapıların mevsimlerden doğan ısı farklılıklarını en aza indirmeleri için dış cephelerini mantolama yaptırmalarını önerebiliriz. Mantolama denilmesinin sebebi; binayı manto gibi sarmasıdır. Mantolamada kullanılacak olan malzemelerin kalitesini dikkat etmeliyiz. Özellikle suya karşı dayanıklı mı, üzerine sıva uygulaması yapılabiliyor mu, ısı iletim kat sayısı düşük mü, basınca ve darbeye ne kadar dayanıklı. Malzemenin kalın olması yalıtımın da artmasını sağlayacaktır. Evimizin dekorasyonunu binamızı dekoratif bir görüntü vererek başlayabiliriz.

DEKORATİF MANTOLAMA NASIL YAPILIR?

Binamızın dekorasyonunu mantolama yapılırken dekoratif bir görüntü vererek gerçekleştirebiliriz Mantolama sırasıyla yedi aşamadan oluşur. Öncelikli olarak mantolama yapılırken ne tür malzemeler kullanmalıyız öğrenelim. Köşe profili, Donatı filesi,  Isı yalıtım levhası, Dekoratif kaplama sıvası, Yapıştırma harcı, Isı yalıtımı sıvası, Mekanik tespit dübeli, Subasman profili, Damlalık, Dilatasyon, Denizlik profili, Dış cephe boya. İlk olarak uygulanacak yüzey toz ve kirden temizlenir. Yüzeyinde bozukluk olan yerler onarılır. İkinci aşama olarak mantolama levhaları subasman profilinin içerisine yerleştirilir böylece düzgün bir yüzey sağlanması amaçlanır. Üçüncü olarak, mantolama levhaları yapıştırma harcı ile yüzeye yapıştırılır. Yapıştırma işlemi levhaların kenarlarında çerçeve boyunca başlar, ortalarında nokta şeklinde sürülerek biter.  Dördüncü aşamada, harcın kurumasından bir gün sonra plastik dübel ile dış cepheye sabitlenir. Metrekare başına altı dübel kullanılır. Beşinci aşamada, binanın köşelerinde su ve rüzgarın etkisi ile mantolamanın ayrılmasının önüne geçmek için köşe profili uygulaması yapılır. Malzemelerden damlalık, dilatasyon ve denizlik profilleri konulması gereken yerlere uygulanır. Altıncı aşamada, mantolama levhalarının üzerine sıva uygulaması yapılır ardından donatı filesi ilk kat sıvanın içine gömülür ve sıva daha kurumadan daha kalın olan bir sıva uygulaması ile tamamlanır. Yedinci aşamada, Sıva uygulaması tamamen kuruduktan sonra çimentolu harçı, mala ile son kat dekoratif kaplama estetik bir görünüm verilerek uygulanır. Dekoratif dış cephe kaplaması yapılırken en önemli nokta yukarıdan başlayıp aşağıya doğru hızlı bir şekilde estetik görünümü bozmadan uygulamayı sürdürebilmektir. Son olarak dekoratif dış cephe kaplamalarının üzerine akrilik esaslı dış cephe boya uygulaması yapılarak mantolama uygulaması tamamlanmış olur.

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, Hemen Arayın! (0276) 223 62 64

SARAÇ YAPI © 2017. Tüm Hakları Saklıdır.
Top