2017 İnşaat Faaliyet Raporu

Anasayfa / Blog / 2017 İnşaat Faaliyet Raporu

2017 İnşaat Faaliyet Raporu


            Sektör dünyada büyümeye devam etmektedir. Çin, Hindistan gibi pazarlarda büyük talepler gören inşaat sektörü Türkiye'de büyümeye devam etmektedir. İMSAD (İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) 2017 Kasım ayındaki inşaat faaliyet raporunu açıkladı.

Faaliyet Raporu

            Sunulan raporda, talep düzeylerinde en yüksek seviyelere ulaşıldığı belirtiliyor. Finansman sorunları, son üç ayda yukarı çıkmaktadır. Sektörün içerisinde dalgalanan para problemleri ve kur farkının yarattığı etkiyle finansman sorunları yüksek bir seviyeye çıkmış oldu. Eylül ayında, inşaat malzemesi sanayi üretiminde bir yıl önceye göre ,8 yükseldi. Çok iyi bir çıkış yakalanan ay oldu. Bu raporla da iç-dış talep devamlı şekilde arttığını görülmüş oldu. Kablo üretimi ve beton ürünlerinde senenin ilk periyottaki dokuz ayında seviye yükselmesi yaşandı.

Konut Yapıları Ruhsatlarında Yükselme

            2017 senesinin ilk dörtte birlik bölümünde gerileme görüldü, iki ve üçüncü periyotlarda alınma işlemi gerçekleşen ruhsat miktarı önemli ölçüde arttı. İmar yasasında değişen önceki faktörleri bünyesinde barındıran ruhsat alımı talebi, yükselmenin ana etkeni olarak görülebilir.
Büyüyen sektörlerden olan inşaat 2017 yılını gerek çıkışlı gerek inişli dönemleriyle kapattı.

            Özellikle raporda da belirtildiği gibi talebin fazla olması ancak sektörün finansman sorunu yavaşlama, erteleme, geciktirme yani ileriye gidememe sorunu doğruyor. Konut fiyatlarında yabancı yatırımcıya olan satış ise oldukça fazla. Türkiye yabancı yatırımcının ilgisini fazlasıyla çeken bir ülke. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan projeler, eski mahallelerin büyük şirketlerin konut projeleriyle birleşmesi, İstanbul gibi büyük şehirlerde merkeze uzak ilçelerin değerlendirilip, lüks konut yaşam merkezlerinin oluşturulması yabancı yatırımcıyı memnun etmektedir. Sektördeki en büyük problem kur farkının dalgalanması ile oluşan para seyrelmesi, faiz oranları ve krediler, ödemesi geciken paralar ekonomik anlamda sektörde büyük bir sorun olarak belirtiliyor. 2017 yılı bu şekilde geçmiştir.

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, Hemen Arayın! (0276) 223 62 64

SARAÇ YAPI © 2017. Tüm Hakları Saklıdır.
Top